יצירת קשר

יש לכם שאלה או שנתקלתם בבעיה? יש לכם רעיון לייעול? נשמח אם תצרו אתנו קשר במייל.
צרו איתנו קשר

המדריך לקבלת תעודת "אישור נישואין" ישראלית

מה הוא "אישור נישואין"?


אישור נישואין - הוא אישור רשמי על נישואיהם שנעשו כדת משה, שנערכו באחת מהדרכים הבאות, כגון: נישואין שנערכו על ידי רב בחו"ל, נישואין שנערכו על ידי רב פרטי בישראל. 


מדוע יש צורך בתעודת אישור נישואין?

בהרבה מקרים שהינך נדרש להציג תעודת נישואין כגון: בכדי לקבל ויזה במשרד הפנים A/4 (נלווה) לקרובי המשפחה מדרגה ראשונה ל A /2 (סטודנט) וכן ברישום חברות לביטוח הלאומי, ),  או בארנונה לקבלת הנחה מטעמי הכנסה, נדרשת תעודת נישואין מקורית (לא כתובָּה.
במידה ולא התאפשר לזוג לבצע רישום נישואין באופן רשמי בחו"ל קודם הגעתם לישראל, אישור נישואין מבית הדין בישראל יכול להוות כתחליף.

 

מה עליי לעשות כדי להנפיק אישור נישואין ?

 
עליכם לפתוח "תיק אישור נישואין" במזכירות בית הדין הרבניים באזור מגוריכם. לאיתור בית הדין במקום מגורך . לחץ כאן


המסמכים הנדרשים לצורך רישום  להדפסה לחץ כאן

 
 
 
 
 
 
 
                  1.  דרכון מהמדינה בה הם מתגורר/ים. אם אחד מבני הזוג אזרח ישראלי/ת יש להציג תעודת זהות (וכן צילום).
2.  אישור בשפה העברית מהרב שערך את הקידושין (ואישור על יהדותם) או מרב קהילה במדינתם, ובלבד שהם מוכרים על ידי הרבנות הראשית לישראל לצורך מתן אישורים אלו.
3.  הצגת כתובָּה והעתק של הכתובָּה כשהיא חתומה על ידי הרב המסדר את החופה וקידושין.
4.  פרטי הרב שערך את החופה והקידושין (כולל טלפון).
5.  אגרת תשלום במזכירות בית הדין אגרה ממשלתית (250 ש"ח).
6.  שלוש תמונות פספורט  עדכניות של בני הזוג.
7.  מילוי טופס פרטים אישיים הניתן במזכירות בית הדין.


לאחר שהגשתם את כל המסמכים הנדרשים, בית הדין יבדוק את נכונות הפרטים שבהצהרת כל אחד מהנרשמים, יזהיר כל אחד מהם על העונשים הקבועים בחוק בדבר הצהרה שאינה אמת, יחתים אותם בתיק על הפרטים הנ"ל, להשוות את פרטיהם ולברר אמתותם, ולאחר מכן תונפק תעודת אישור נישואין.

לידיעתך : משך זמן הטיפול הינו כחודשיים.



ליצירת קשר:

 

בית הדין הרבניים, אזור ירושלים :
בית הדין הרבני האזורי ירושלים, כתובת: עם ועולמו 4, ירושלים. שעות הפעילות: ימים א'-ה', בין השעות: 13:30-8:30.

לאיתור בית הדין במקום מגורך . לחץ כאן

 

שאלות ותשובות:
מה הצורך לאישור נישואין בישראל
תשובה:
כדי לקבל ויזה במשרד הפנים A/4 (נלווה) לקרובי המשפחה מדרגה ראשונה ל A /2 (סטודנט) וכן ברישום חברות לביטוח הלאומי, נדרשת תעודת נישואין מקורית (לא כתובָּה),
האם נדרש לאישור נישואין תעודת נישואין
תשובה:
לא, מספיק כתובה
אימייל שדה חובה
אימייל לא תקין
שם משפחה שדה חובה
שם פרטי שדה חובה
טלפון שדה חובה